Followers

Friday, January 14, 2011

Khairy Makin Mengarut: Guna Pemuda UMNO Untuk Urusan Peribadi



Khairy dah sebut dengan jelas,  terang dan nyata. Disiarkan pula TV media arus perdana.

Bahawa urusan berdebat dengan Nuar Berahim adalah urusan peribadi. Dia tidak mewakili mana-mana pihak samada kerajaan atau parti. Eloklah pendirian itu.

Khairy terpaksa ambil pendirian itu setelah YAB DS Najib mengenepikan provokasi Nuar Berahim mengajaknya berdebat. Dengan tegas dan jelas DS Najib memberitahu "Biarlah rakyat yang membuat penilaian".

Pendirian DS Najib adalah signal supaya pemimpin UMNO dan BN jangan membuang masa. Rakyat sedang menunggu untuk membuat penilaian. Menawan hati rakyat adalah fokus dan keutamaan parti dan kerajaan masa kini.

Maka dengan sebab itu Khairy tidak ada pilihan. 

Nak berdebat mewakili UMNO atas tiket Pergerakan Pemuda, Presiden parti dah tolak ajakan Nuar Berahim ke tepi longkang. Nak berdebat atas tiket kerajaan, Khairy tidak ada kaitan dengan kerajaan. Nak berdebat atas tiket Ahli Parlimen pun tak sesuai sebab Khairy adalah Ahli Parlimen UMNO.

Akhir kalam, Khairy umumkan dia akan berdebat atas kapasiti dirinya sendiri. maksudnya perdebatan antara seorang yang bernama Khairy Jamaluddin dengan bekas banduan yang bernama Nuar berahim.

Tiba-tiba Khairy buat kerja mengarut lagi. Dia menggunakan beberapa orang dalam kepimpinan Pergerakan Pemuda UMNO untuk menjadi posman menghantar surat ke pejabat Parti Keluarga Bekas Banduan tersebut.


Alai Khairy...masih mampu menggerakkan saki baki rakan-rakan yang "setia kat wang" semata-mata nak membantu Nuar Berahim bernafas .

Tahniah dan syabas kepada pemimpin pergerakan pemuda yang lain yang kini sedang bertungkus-lumus mendekati pengundi muda di kawasan masing-masing. Teruskan perjuangan kerana anda semua masih ada maruah dalam wadah perjuangan parti keramat ini.

Biarlah Khairy terus mengarut.  

5 comments:

Anonymous said...

Tengok le muke Reezal Naina penjilat punggung KJ tu, mcm keling jual kacang putih aje....mengaku Melayu....poooorahhhhh

dzimba MMIM said...

si Rezal tu mengidam parlimen kepala batas kot?

Anonymous said...

kadang2 kelakar pulak.. tu la dah nasib KJ kot. kalau dia duk senyap org cakap bukan dia saje, malahan semua Pemuda malas, lembap, kroni anwar pe semua..

Bila KJ nak debat ngan anwar, di katanya tak selaras dengan PM pulak.. ntah saya Pemuda tapi bukan penyokong KJ pun. Cuma yang betul betul jugak.. kalau Pemuda UMNO tak berani nak cabar Anwar..takkan nak biar PM lak layan kerenah anwar tu.. biar la yang Pemuda ni jadi baris hadapan berdepan dengan politik2 monyet nie..PM & senior focus kat pembangunan negara dah la.. then nak tak nak barulah org nampak Pemuda kuat..

Masalahnya, senior semua tak nampak yang tindakan memulaukan KJ nie mula2 best, tapi lama2 makin memualkan org muda..seolah2 kami Pemuda langsung takde fungsi lagi hanya kerana ketua kami KJ..bukan kami undi dia pun..& andai ada ruang hari ni jugak kami undi orang lain jadi ketua..tapi for the time being nak tak nak kenalah terima baik buruk dia..dah dia ketua..kecuali PM guna autonomi dia gugurkan KJ terus dari peta UMNO..tapi sape nak buat suicidal politik bro??

Dan di sebalik semua keburukan KJ yang di khabarkan.. satu yang pasti.. KJ memang pandai berdebat.. dan umum tau dia memang petah berkata-kata. Jadi apa salahnya biarkan KJ je yg melayan Anwar tu.. takkan nak buat diam jer cam Si Keris tu dgn harapan lama2 org tak ingat dah..sori la, perwakilan maybe sayang dia. tapi kami UMNO akar umbi dah fed up dgn pemimpin jaga punggung sendiri nie. amaran-amaran-amaran tak habis2..bila masanya kita nak bertindak???

Apa senior semua ingat semua rakyat Malaysia nie bodoh piang ker semua. Maybe anwar akan popular balik bila berdebat, tapi dalam masa sama nampak jjugaklah kebodohan intipati debat dia.. spin dia per semua.. & KJ kalau ikut rekod lampau bukannya mudah sangat nak di tewaskan di pentas debat.. biar rakyat semua tengok KEBODOHAN HUJAH ANWAR & CAMNE SPIN DIA NAK BUAT.. cuma 1 je, senior dan semua warga BN kena support dia bagi fakta secukupnya tuk lawan hujah anwar tu.. jgnlah marahkan nyamuk kelambu dibakar saudara2ku semua.. hal KJ tu nanti pemilihan balik UMNO kita balun la dia, Pak Lah bukannya ada lagi pun power nak cover KJ lagi dah!!.. buat masa sekarang apa salahnya kita bersatu untuk kebaikan parti..ish2 cam budak2!!!

Penduga Arus

Mustaqim said...

Budak berok Google ni seharusnya dilenyapkan dari dunia politik tanahair.

Yg herannya kenapalah PM Najib liat betul nak tekan 'button reject'?

Jangan2 PM Najib pun kena jual dgn budak beruk Google ni kot???

Tenang Lautan Biru said...

Mohon promosikan blog kami untuk PRK Tenang.

http://tenangprk.blogspot.com/

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...