Followers

Friday, September 17, 2010

Tun Faizal Tak Perasan Kot!

Jangan tambah senarai liability kepada UMNO

Tun Faizal masih tak perasan kot!,
Bahawa sejarah momentum perjuangan UMNO telah terganggu, terbantut dan dikotori semenjak Anwar Ibrahim mula memegang banyak kuasa dalam parti dan kerajaan. Semua ahli UMNO tahu bahawa kerakusan sikap yang dimiliki oleh Anwar, akhirnya telah menyebabkan perjuangan UMNO menjadi porak peranda. Alhamdulillah Tun Mahathir bersama-sana dengan  pemimpin-peminpin serta ahli yang sayangkan parti telah berjaya mengusir keluar penjahanam ini, dan UMNO dapat diselamatkan.

Tun Faisal mungkin tak perasan tetapi seluruh dunia tahu bahawa akhirnya pada tahun 2003 YBhg Tun Mahathir bersama-sama pemimpin yang lain dan dengan sokongan padu ahli UMNO dan rakyat Malaysia telah berjaya meletakkan UMNO berada di tahap cemerlang, rakyat hidup gemilang dan negara menjadi terbilang di antara negara-negara membangun.

Tun Faisal tak perasan kot!

Pada masa UMNO, Rakyat dan Negara mengecapi status Cemerlang, Gemilang dan Terbilang inilah YBHg Tun Mahathir menyerahkan kuasa kepada Abdullah Badawi. Hasilnya PRU 2004 menjadi tanda aras kejayaan kepimpinan Tun Mahathir bersama pemimpin-pemimpin, pejuang-pejuang Melayu, China, India, Peribumi Sabah dan Sarawak yang telah bersama-sama menggembeling tenaga, pemikiran, kesetiaan dan wawasan. Abdullah Badawi hanya mkengumumkan sahaja slogan "Cemerlang, Gemilang, Terbilang"nya.

Tun Faisal tak perasan kot!

Sebaik sahaja memegang tampuk kuasa, kehadiran Khairy Jamaluddin, Kalimullah Hassan, Anuar Zaini, Musa Hitam, Radzi Sheikh Ahmad dan banyak lagi species yang seumpamanya, telah mengubah segala-galanya. Perjuangan UMNO yang murni untuk agama, bangsa dan negara telah dicabuli satu demi satu sehingga akhirnya Parti dan Kerajaan menjadi lemah, tidak berwibawa dan rosak teruk hinggalah sekarang.

Tun Faisal tak perasan kot!

PRU 2008 UMNO_Melayu_Bumiputera_BN telah kalah teruk dan hanya mampu duduk dalam kehinaan di parlimen tanpa kuasa 2/3 lagi. Sehingga kini peluang dalam PRU ke 13 hanyalah setakat bertahan supaya jangan menjadi lebih teruk lagi kalaupun tidak musnah sama sekali.

Tun Faisal tak perasan kot!

Tingkahlaku, tindakan-tindakan dan perbuatan Khairy Jamaludian dan kuncu-kuncunya sebelum DS Najib mengambilalih kepimpinan adalah bukti yang sangat jelas lagi nyata bahawa Khairy Jamalaudin adalah Anwar Ibrahim Kedua dalam UMNO dan Negara. Watak pemusnah yang ada pada dirinya tidak sekali-kali diperlukan dalam sejarah perjuangan bangsa Melayu yang mempertahan syariat dan syiar Islam di tanahair kita.

Tun Faisal tak perasan kot!

Bermuka-muka dalam perjuangan pemuda hanya akan menyebabkan UMNO dan orang Melayu semakin lemah dan agama Islam dalam bahaya. Bermuka-muka bermakna Tun Faisal tidak perasan bahawa UMNO dan rakyat Malaysia tidak memerlukan watak-watak yang terbukti gelojoh, kurang ajar, konspirator, perasuah, rakus mengguna kuasa dan rendah mentaliti serta keikhlasan perjuangannya. Bermuka-muka juga bermaksud Tun Faisal merelakan dirinya menjadi pemimpin pemuda  yang hina yang boleh dibeli oleh perosak parti, bangsa, agama dan negara.

Tun Faisal tak perasdan kot! bahawa berjuang ikhlas untuk agama, bangsa dana negara itu jauh lebih besar dan lebih mulia dari memperjuangkan individu seperti Khairy Jamaludin dan species perosak yang lain walaupun ganjaran keduniaannya lumayan.

KEMBALILAH KE JALAN PERJUANGAN
YANG IKHLAS DAN BERWIBAWA
PEJUANG TERDAHULU JUGA CARI MAKAN
TAPI TIDAK MELACURKAN UMNO
KEPADA PEROSAK YANG RAKUS

TOLONGLAH!!!
Jangan tambah senarai
liability!!!

*Kita tidak membenci Khairy kerana namanya Khairy.
Kita cuma tidak sanggup perjuangan UMNO dilacurkan untuk kepentingan peribadi.
Kita juga tidak rela sama sekali membiarkan individu yang telah terbukti tamak, rakus, gelojoh, biadap dan konspirator, turut mencampuri urusan perjuangan UMNO.

Baca sini: Anakomak

Tun Faisal nyama bonci keri tapi penyokong bosa

ni eden nak cito pasal sorang laie pencacai anak omak ni ha. Namo dio Tun Faisal. Alah yang jadi konon ketuo UMB tu.

Mulo-mulo ... wah ... bukan main ngutuk si Keri tu. Sampa ramai terpedayo dengan lakunan politik Tun Faisal ni. Yolah konon orang ingat dio memang bonci abis si Keri tu.

Ruponyo dak aih. Dio memang diupah Keri jadi 'spy'.

Mulo-mulo dicanang merato dio bonci gilo ngan Anak Omak si Keri tu ha. Dari mulo, den dah tau dio ni pandai muko-muko, tapi nak buek camno, dah semuo ngikut. Jadi den sonyap jo la. Lamo-lamo orang dah mulo nampak dio ni memang anjing yang diberi tulang oleh si Keri.

Yo la ... bangkai gajah mano boleh simpan lamo-lamo?

Panjang cito kalau eden nak koba ni. Dipendek cito, baru-baru ini eden dapek tau dari kawan-kawan den yang Tun Faisal ni suko muji-muji Keri dalam twitter. Dihebah-hebahkan pendirian Keri sampai dah jolas dio memang orang Keri. Baru orang nak mulo sangsi.

Bilo dah jadi camtu, eden pun apo laie, mulo siasat budak ni. Siasat punya siasat, eden dapek tahu Tun Faisal la orang yang mulo-mulo mintak PM lantik si Kerry pukimak ni jadi Montori. Terkojot bosa den. Selamo ini den sangko orang lain tapi ruponyo si Tun Faisal punyo kojo, nyo ha.

Baru den paham bukan sonang nak bayar keto mahal, umah mahal, pakai drebar, dan gayo hidup mahal. Kono la ngampu untuk hidup?

Lagi yang eden dapek tahu, Tun Faisal ditugaskan Keri dari mulo-mulo lagi untuk jago media baru. Tujuannyo mudah jo, konon-kononyo dio ni 'neutral' dan dio ni kiro tak suko si kerry ni ha.

Menyama .... cilako anak haram ni!
Posted by Anak Omak at 2:04 PM

Monday, September 13, 2010

KJ: Nampak Macam Pandai, Sebenarnya Langsung Tak Bijak


KJ NAMPAK MACAM PANDAI
SEBENARNYA LANGSUNG TIDAK BIJAK

KEBOLEHANNYA HANYALAH
MENCAMPURI URUSAN ORANG LAIN
UNTUK DAPATKAN PUBLISITI MURAHAN
- Ibrahim Ali
- Anifah Aman

Berikut berita pasal Khairy:

Sumber:  http://parpukari.blogspot.com/2010/09/ibrahim-ali-bidas-si-kitol-yang-bebal.html

Duta Besar Malaysia Ke Indonesia Tidak Akan Dipanggil Pulang - Anifah Aman

PUTRAJAYA, 9 Sept (Bernama) -- Duta Besar Malaysia ke Indonesia tidak akan dipanggil pulang kerana tindakan itu hanya akan memburukkan hubungan harmoni antara kedua-dua negara yang terjalin sekian lama, kata Menteri Luar Datuk Seri Anifah Aman.

Mengulas saranan Ketua Pemuda Umno Khairy Jamaluddin, beliau berkata gesaan tersebut bertujuan mencari publisiti murahan yang tidak akan membawa apa-apa kebaikan.

"Memanggil duta kita pulang adalah langkah terakhir sebelum kita memutuskan hubungan dua hala antara kedua-dua negara. Saya tidak pasti sama ada Khairy tahu atau tidak mengenai perkara ini.

"Dia mungkin seorang yang pandai, tapi tidak bermakna dia seorang yang bijak," katanya pada sidang media di Wisma Putra, di sini Khamis.

Khairy sebelum ini menggesa agar Wisma Putra memanggil pulang Duta Besar Malaysia ke Indonesia, Datuk Syed Munshe Afdzaruddin Syed Hassan sekiranya rundingan mengenai jaminan keselamatan Kedutaan Malaysia di Jakarta gagal mencapai kata sepakat.

Beliau turut mendakwa Anifah sebagai tidak tegas dalam mengeluarkan kenyataan mengenai keselamatan kedutaan Malaysia dan tidak menyampaikan kepada Menteri Luar Indonesia, Dr Marty Natalegawa mengenai perkara itu dalam pertemuan kedua-dua pemimpin Isnin lepas.

Mengulas lanjut, Anifah berkata kenyataan Khairy itu menunjukkan Ketua Pemuda Umno tersebut tidak mengikuti perkembangan isu.

"Kita tidak sepatutnya masuk dalam perangkap jenis ini. Dia masih muda dan banyak lagi yang perlu dipelajari mengenai diplomasi," katanya.

Anifah berkata semua pihak harus memahami bahawa dalam isu 'Ganyang Malaysia' oleh Benteng Demokrasi Rakyat Indonesia (BENDERA) bukan perspektif seluruh pemimpin dan rakyat republik tersebut.

Beliau juga berkata sudah tidak ada sebarang tunjuk perasaan dilakukan BENDERA di hadapan Kedutaan Besar Malaysia di Jakarta sejak Selasa lepas, iaitu satu perkembangan baik yang diharap berterusan.

Dalam perkembangan lain, Anifah menyifatkan bahawa rancangan sebuah gereja di Florida, Amerika Syarikat untuk membakar al-Quran sebagai memperingati tragedi 11 Sept sebagai biadap.

Malaysia mengutuk tindakan itu yang tidak sepatutnya dilakukan oleh seorang paderi. Saya pasti kerajaan Amerika Syarikat mengetahui pendirian orang Islam di seluruh dunia mengenai perkara ini.

"Wisma Putra akan menyatakan pendirian berhubung perkara ini," katanya.

Orang pasti kata Khairy buat kerja gila. Tidak bijak, tak ikut perkembangan dan perangkap diri sendiri. Itu komen Anifah Aman. Dia dahulu halang Khairy dari mendapat pencalunan dari Pemuda Bahagiannya.

Pasti sekarang orang akan tertanya-tanya kenapa UMNO simpan si cilako ini? Kenapa Najib takut buang anak setan ini? Macam-macam cerita yang akan hanya memberi pandangan negatif terhadap UMNO.

Hari raya adalah hari propaganda yang paling hebat. Kempen word of mouth yang paling berkesan. Dari satu rumah ke satu rumah, di mana ada perbualan politik, nama Khairy akan timbul dan nama UMNO akan buruk.

Sepanjang berapa bulan, inilah kerja Khairy. Dia hanya mahu menyakitkan hati orang terhadapnya.

Dia mahu dibuang nampaknya. Bila dibuang, adalah alasan untuk ikuti PKR dan bersama Rafizi Ramli kawan lamanya dalam UKEC.

Takyah minta dibuang, ramai orang UMNO menyokong Perkasa. Jadi bila Khairy nak undur diri?

(Petikan dari Blog Anak Omak)
Aku tabik kat Dato Anifah Aman! Memang tegas dan berani, bukan macam sesetengah menteri tu, dah cium keris mintak maaf pulak, ish, geli aku wei! Kalau nak tahu tentang keberanian Dato Anifah korang boleh baca kat sini, korang tengok sendiri betapa beraninya Dato Anifah Aman ini!

Punya la bangsat si Kitol pondan ni, bilamana Islam dan Melayu dihina, dia buat bodoh je, malah dalam kes Cikgu Siti, dia pulak lelebih, sama jugak isu kepala lembu! Dia melompat tak tentu hala, si bangsat pondan ni ada hati nak sound Macho man macam Dato Anifah ni? Kitol ni memang pelacur murahan la..

Dan yang paling best sekali, Dato Anifah steady dan tak melatah macam sesetengah pemimpin UMNo yang terpedaya dengan mainan murahan si Kitol, ala contoh korang boleh tengok dalam isu Perkasa, ada yang bebal dan termakan umpan murahan si Kitol! Malu wei!

Korang baca apa yang ditulis oleh A Voice tentang mainan jahat dan kotor si Kitol ni, KLIK SINI

Jangan lupa korang baca dan nilaikan sendiri betapa haramjadah si Kitol pengkhianat ni!

HOUSE PK MENYOKONG PENUH KEBERANIAN DATO ANIFAH AMAN!

UMNO KINI SEDANG DIASAK
KIRI, KANAN, DEPAN DAN BELAKANG

KJ TUMPANG SEKAKI!!!
MEROSAKKAN UMNO DARI DALAM
MELUMPUHKAN UMNO DI DEPAN MATA!!!

KITA AMAT YAKIN...
PM NAJIB AKAN MENAMATKAN
PERJUANGAN PEMUDA
DARI TERUS JATUH
KE LEMBAH PALING HINA
DALAM SEJARAH PERJUANGAN
BANGSA MELAYU.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...