Followers

Friday, March 26, 2010

SANDIWARA KJ: SKRIPT TERDESAK

Konspirator yang memusnahkan UMNO-BN dalam PRU-12 setelah UMNO, BN dan Negara diserahkan dalam keadaan stabil dan terbaik oleh Tun Mahathir

Ketua Pemuda Umno Khairy Jamaluddin berkata, beliau berubah daripada seorang yang dilihat 'radikal' kepada 'liberal' disebabkan oleh tuntutan zaman dan kedudukannya sebagai ketua Pemuda BN.“(Saya berubah) sebab sekarang saya ketua.
Dulu saya ada kebebasan sedikit, jadi saya main ikut rentak rakan yang ada. Datuk Seri Hishammuddin (Hussein) sebagai menteri lebih kepada pandangan nasionalis, demi negara.

“Saya lebih kepada orang muda yang datang daripada masyarakat Melayu. Tetapi sebagai ketua dan nakhoda saya kena jaga kapal Pemuda Umno dan BN,” kata Khairy ketika ditanya sebab 'perubahannya'.“Dulu saya naib ketua Pemuda Umno, sekarang ini saya pengerusi Pemuda BN. Jadi mestilah saya jaga (beri) pandangan yang boleh diterima semua.”

Baca seterusnya: http://brojinggo.blogspot.com/

Skript percakapan KJ sudah mula berubah.
Benarlah KJ sangat sinonim, seiras dan jelmaan sejati Nuar Brahim.

Semua rakyat malaysia sudah tahu bahawa Nuar Brahim adalah manusia yang paling suka berubah-ubah ikut keadaan. Dalam mesjid boleh jadi imam, dalam majlis boleh menari, dalam negara boleh berlakon pejuang handalan, di luar negara menghina negara sendiri. Boleh berlakon dihadapan rakan karib, anak isteri malah ulama tersohor dunia.

KJ pun begitu nampaknya.
Semasa Naib Ketua Pemuda, terlalu menonjol diri sehingga tiada pertandingan jawatannya. Sanggup berlakon berdemonstrasi yang tidak diperlukan oleh perjuangan UMNO. Pandai pulak menggunakan kedudukan sebagai menantu Perdana Menteri dan bijak pula mengatur bahagian-bahagian supaya bekerja untuknya.

Semasa pertandingan jawatan Ketua Pemuda, berjaya menjinakkan banyak ketua-ketua pemuda bahagian untuk menyebelahinya. Masyarakat UMNO sudah sedia maklum apakah pendekatan yang digunakan Khairy untuk pastikan sokongan terhadapnya. Slogan "setiakawan" itu sendiri sudah dimaklumi mesejnya.

Skrip terdesak Khairy menggunakan dua keywords iaitu berubah daripada radikal kepada liberal. Istilah "radikal" yang digunakan Khairy sebenarnya bukanlah sebagaimana yang difahami oleh masyarakat UMNO kita. Radikal yang ditunjukkan oleh Khairy selama ini lebih menghampiri "biadap dan kurang ajar". Khairy nampaknya tersalah tafsir dirinya dan tafsirannya tidak sesuai sama sekali dengan tafsiran UMNO kita.

Samalah juga dengan istilah "liberal" dalam skrip terdesak yang digunakan Khairy. Liberal yang difahami oleh pemuda umno kita dari generasi ke generasi adalah "tegas yang bijaksana". Tetapi liberal yang digunapakai oleh Khairy menghampiri maksud "membodek 1Malaysia". Khairy sudah terlalu terdeesak sehingga gagasan 1Malaysia digunakan untuk menarik perhatian walaupun tafsiran 1Malaysia dalam kepala Khairy tidak sama dengan pegangan masyarakat UMNO kita.

1Malaysia tetap 1Malaysia, Umno tetap UMNO. Tidak ada sebab Khairy mengaku "berubah" kerana 1Malaysia dan Pemuda BN. Kecualilah Khairy memahami bahawa 1Malaysia itu bermaksud orang Melayu dan UMNO tidak perlu lagi mempertahankan kredibilitinya, emosinya, roh perjuangannya dan identiti keturunannya. Kerana itu dengan bongkak dan sombongnya Khairy menghalau pejuang UMNO supaya menyertai PERKASA jika berhasrat untuk memperjuangkan kemelayuan melalui demonstrasi.

Kita juga amat sangsi tentang kefahaman Khairy mengenai "demonstrasi". Padanya demonstrasi itu bermaksud berkumpul beramai-ramai dan menjerit, memekik, melolong seperti yang beliau lakukan. Maksud demonstrasi yang UMNO kita fahami jauh lebih bermakna dari itu. Beliau lupa agaknya dengan demonstrasilah kita menghimpun ngo melayu yang bertaburan di seluruh Tanah Melayu sehingga terbentuk UMNO kita ini. Demonstrasilah yang menurunkan union jack dan demonstrasilah yang menyekat kemaraan komunis di negara ini. Impaknya terlalu besar dari terpekik terlolong yang Khairy lakukan untuk menonjolkan dirinya dahulu.

Khairy juga menganggap PERKASA adalah kontaradik dengan 1Malaysia dan hanya sesuai dianggotai oleh rakyat tepi jalan yang tugasnya hanya menyalak.

Khairy sudah terdesak. Skrip temuramah terbarunya menguatkan lagi kepercayaan masyarakat UMNO bahawa Khairy tidak perlu mencampuri urusan UMNO kita. Cukuplah apa yang sudah terlajak. Apakan daya kerana Pak Lah Perdana Menteri pada ketika Kahiry mula mencampuri UMNO kita.

Kepada seluruh masyarakat UMNO, terutama pemuda, marilah kita berwaspada supaya character yang tidak diperlukan dalam UMNO kita ini, tidak dibiarkan terus menerus berlakon. Kita tidak mampu lagi menerima atau membiarkan kehadiran Nuar Brahim kedua dalam parti kita yang disyangi ini.

Monday, March 22, 2010

Kerosakan yang telah dilakukan semasa Era Pak Lah tidak boleh ditebus dengan lakonan ini

Sumber: http://www.pemuda.com.my/
Oleh S.A Najmuddin

Kuala Lumpur, 21 Mac – Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia, Khairy Jamaluddin berkata rakyat harus menilai kredibiliti Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim ekoran pendedahan Ahli Parlimen Bayan Baru, Datuk Seri Zahrain Mohamed Hashim mengenai rancangan "16 Sept" di Parlimen baru-baru ini

Menurut beliau, hakikatnya semua pendedahan Zahrain datang daripada pengalaman beliau sepanjang berada dalam pakatan pembangkang dan bukannya sandiwara Barisan Nasional (BN) seperti yang diwar-warkan oleh pihak pembangkang.


Sdra Khairy Jamaludin...

Kredibiliti Nuar Brahim memang sudah dinilai oleh rakyat. Nuar Brahim difahami sebagai seorang konspirator, perasuah, rakus, biadap dan pengamal machiavelli yang setia. Rakyat tidak pernah menerima Nuar Brahim selepas ia dipecat.

Nuar Brahim hanya dapat beraksi dan mula mencaturi padang politik Malaysia sebaik sahaja ia dibebaskan dan membentuk gerombolan pembangkang yang kotor dalam politik tanahair.

Kemenangan Gerombolan Pakatan Pembangkang semasa PRU 12 bukan kerana rakyat menerima mereka. Tetapi rakyat benci dengaan kelemahan Pak Lah.

Pepatah ada menyatakan "Buat Baik Berpada-pada, Buat jahat jangan Sekali"

Khairy Jamaludin tidak pernah berbuat baik tetapi banyak kali berbuat jahat dalam perjuangan UMNO.

Khairy Jamaludin telah berjaya merakam sejarah kerakusan, sejarah perasuah, sejarah konspirator dan sejarah kebiadapan selama era Pak Lah dalam lipatan sejarah perjuangan UMNO dan negara. Lakaran sejarah ini adalah sambungan dari apa yang sudah dirakamkan oleh Nuar Brahim. Sejarah ini tidak dapat dipadam lagi.

Jalan terbaik yang ada pada Kahiry jamaludin ialah berhentilah dari mencampuri urusan perjuangan UMNO. Lebih baik tumpukan kepada rangkaian perniagaan yang telah disusun. Sebagai konspirator Khairy telah berjaya...tetapi itu hanya untuk zaman Pak Lah sahaja. Tinggalkan urusan perjuangan UMNI ini untuk kami teruskan, kalau masih boleh dipertahankan.

Sememangnya kita memerlukan perubahan dan pendekatan baru dalam pergerakan pemuda UMNO, tetapi bukan diketuai oleh makhluk perosak yang rakus, perasuah, biadap dan rendah mentalitinya. Maaf, kami bukan benci pada Khairy tetapi kami lebih sayangkan agama, bangsa dan tanahair mengatasi individu.

Janganlah ganggu perjuangan kami dan kami sesekali tidak memerlukan Nuar Brahim yang kedua.

"Buat Baik Tak Pernah Ada - Buat Jahat banyak Kali"

Sunday, March 21, 2010

AGAMA PAS + DAP:SOLAT ADALAH ALAT PERANG SARAF

Solat Politik
Solat DAP

Majlis sembahyang hajat terhadap ahli parlimen Bagan Serai Mohsin Fadzli Samsuri bagi memohon hukuman Allah terhadap wakil rakyat itu yang keluar PKR 3 Mac lalu, masuk hari keempat hari ini. Ahli Majlis Syura Ulama PAS Ahmad Awang berkata, majlis solat hajat hari pertama dan kedua berlangsung di Balai Kuliah Tasawwur Islam di berdekatan Semanggol, Perak. Manakala solat hajat pada hari-hari berikutnya sehingga Jumaat ini akan diadakan di markas dan surau-surau berlainan dalam kawasan parlimen Bagan Serai. 'Pada hari Jumaat ini - hari terakhir solat hajat selama tujuh hari terhadap Mohsin - akan diadakan di Masjid Kampung Tinggi, yang terletak bersebelahan markas PAS Bagan Serai," katanya. Ketika dihubungi Malaysiakini hari ini, Ahmad berkata, majlis solat hajat akan bermula selepas solat Isyak.-portal rasis

Mengapa apabila YB Mohsin Fadzli Samsuri ahli parlimen Bagan Serai Perak mengambil keputusan keluar PKR dan menjadi MP Bebas, dengan secepat kilat PAS mengambil tindakan drastik mengadakan solat hajat?

Jawapannya adalah Perang Psikologi.

PAS takut lebih ramai anggota Gerombolan Pakatan Pembangkang keluar parti.
YB Mohsin bukan wakil rakyat PAS tetapi mengapa PAs yang bersungguh-sungguh sehingga sanggup memperalat solat hajat menjadi solat politik.

DAP telah nampak lebih awal kerosakan yang bakal berlaku kepada Gerombolan Pakatan ini. Kerana itu mengarahkan PAS menggunakan solat hajat sebagai senjata "psikologi" untuk menakut-nakutkan MP atau ADUN yang lain.

DAP tahu orang Melayu-Islam percaya musibah akan menimpa mereka jika dikenakan "solat hajat" atau dijampi oleh bomoh. Sebab itu dengan cepat PAS menjadikan solat hajat sebagai solat Politik PAS-DAP.

Cuma yang DAP tidak tahu bahawa Allah iaitu Tuhan orang Islam tidak menerima arahan daripada manusia samada melalui solat politik atau jampi serapah. DAP tidak tahu bahawa "Allah maha mengetahui"

Lakonan solat hajat PAS itu adalah lakonan solat politik untuk meninggalkan kesan psikologi sahaja. Harapan mereka supada yang lain berasa takut dan dalam masa yang sama terus mengikat penyokong supaya menjadi lebih taksub. Kerajinan PAS merosakkan agama Islam memang dikagumi.

DAP dan PAS sepatutnya berdoa sepaya YB Mohsin dipelihara Allah dan mengharapkan dengan tindakaannya itu akan memberi kebaikan kepada semua. DAP jangan lupa bahawa YB Mohsin juga adalah "makhluk Allah" yang "beriman".

US breaks up vast China, Malaysia smuggling ring

Vast (hiasan sahaja)
Fake Gucci
Fake Coach

Laporan dipetik dari: By Agence France-Presse, Updated: 3/19/2010

US authorities said Friday they brought charges against nine people over a vast smuggling ring that brought in hundreds of thousands of counterfeit shoes and handbags from China and Malaysia.

The network also extended to Britain, where authorities on Thursday seized another six people in the London area along with 50,000 counterfeit items, US prosecutors said.

A federal grand jury in the eastern US city of Baltimore indicted four Chinese nationals, two Malaysians and three naturalized Americans. Together they face more than 1,000 years in prison and millions of dollars in penalties.

It said the suspects sent 33 shipments of counterfeit goods, mostly made in China or Malaysia, to the Port of Baltimore over a year and a half until December.

The goods included 120,000 pairs of counterfeit Nike shoes, 500,000 fake Coach handbags, 10,000 pairs of counterfeit Coach and Gucci shoes and 500 counterfeit Cartier wrist watches, the indictment said.

"Criminal organizations that smuggle and sell counterfeit goods in the United States endanger our economy and rob legitimate industries of their business," said John Morton, assistant secretary of US Immigration and Customs Enforcement, in announcing the arrests.

The prosecutors alleged that the suspects also laundered 122,943.50 dollars for the illegal operations and said that London authorities confiscated 350,000 pounds (530,000 dollars) in cash.

A suspect also sent a sample of fake Viagra pills to an undercover agent, hoping to branch out into sales of the erectile dysfunction drug, prosecutors said.

Prosecutors charged the suspects with 72 counts of smuggling, trafficking in counterfeit goods, conspiracy and money laundering. If convicted on all counts, they together face 1,095 years in prison and 66 million dollars in penalties.

The defendants were identified as Malaysian nationals Wai Hong Yong and Eng Cheng Kee; Chinese nationals Hexing Yang, Chan Hong Xu, Lidan Zhang and Kai T. Jaing; and US citizens Josephine O. Zhou, Kin Yip Ng and Yenn-Kun Hsieh.

One of them, Chan Hong Xu, is at large. The other eight suspects were arrested across the eastern United States and the Pacific territory of Guam and will be brought to Baltimore, officials said.

The United States and other developed nations have frequently voiced concerns about widespread counterfeiting in China, believing it badly hurts companies in their countries.


Maka tercemarlah nama Negara Malaysia yang kita sama-sama cintai.

RAKUS, BIADAP, KHIANAT, PERASUAH
Kita sering diingatkan bahawa orang muda dan belia merupakan aset penting negara. Dalam konteks Malaysia, di mana 73 peratus daripada penduduknya berumur bawah 40 tahun, golongan muda-lah yang akan menentukan sama ada kita mampu mencapai potensi sebagai sebuah Negara membangun dengan demokrasi dan masyarakat sivik yang matang. Dengan ruang dan potensi yang begitu luas untuk orang muda, golongan ini berpeluang mengorak masa hadapan yang cerah untuk kita semua.from: http://www.rembau.net.my/

UMNO tidak memerlukan species ini dalam meneruskan perjuangan memartabatkan agama bangsa dan tanahair.

Khairy Jamaludin sudah membuktikan dengan jelas, terang dan nyata bahawa dirinya tidak diperlukan dalam perjuangan UMNO.

UMNO perlu tegas bahawa perjuangan kita selama ini tidak boleh dicemari lagi oleh species perosak. Cukuplah apa yang Nuar Brahim telah lakukan. Kita tidak perlukan Nuar Brahim kedua.

Kita tidak bencikan Khairy sebagai ahli UMNO tetapi kita tidak perlu terima segala kegigihan yang telah dilakukannya menghancurkan UMNO-BN dan negara era kesilapan Tun Mahathir melantik Pak Lah.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...