Followers

Friday, December 17, 2010

Sejarah Hitam: Khairy Menyibuk Lagi

Sejarah Hitam Dalam Sistem Demokrasi Malaysia Bersamaan Dengan Sejarah Hitam Dalam Sistem Demokrasi Dalam UMNO.
Siapakah Pelakar Sejarah Hitam UMNO dan Negara

  Sumber:  http://www.pemuda.com.my/
Oleh Kazman Kamal

KUALA LUMPUR, 16 Dis – Kekecohan yang berlaku di Dewan Rakyat hari ini yang dicetuskan ahli parlimen pembangkang disifatkan sebagai satu sejarah hitam parlimen yang tidak pernah berlaku sebelum ini.

Ahli Parlimen Rembau yang juga Ketua Pemuda UMNO Malaysia, Khairy Jamaluddin ketika menjelaskan isu kekecohan tersebut berkata pembangkang sebenarnya sengaja menimbulkan kekacaun untuk menggambarkan kononnya ketua pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim dianiaya dan tidak diberi peluang untuk mempertahankan dirinya.

“Perlakuan yang dicetuskan pihak pembangkang pada pagi tadi dalam dewan rakyat merupakan satu sejarah hitam  parlimen tak pernah kita lihat satu kekecohan  yang begitu rupa yang telah dibenarkan berlaku ketua pembangkang sendiri.
  
Khairy terus menyibuk menghambil kesempatan mengeluarkan pandangan tentang kekecohan di parlimen baru-baru ini.

Kelakarnya, Khairy menggelarkan peristiwa kotor itu sebagai "sejarah hitam" parlimen negara kita.

Sudahlah wahai Khairy. Tak usahlah menyibuk membuat penilaian terhadap peristiwa yag tidak bnertamadun itu. Tak ada siapa yang yang nak mendengar, tak ada siapa yang respek.

Seluruh ahli dan kepimpinan UMNO masih ingat "sejarah hitam" yang dilakar oleh Khairy dalam sejarah perjuangan UMNO.  Seluruh rakyat berbilang kaum dan agama juga masih tidak lupa perbuatan tamak haloba Khairy semasa Pak Lah memegang tampuk kuasa UMNO dan Negara tercinta.

UMNO, terutama Pergerakan Pemuda belum lupa hakikat Khairy kalah dalam pemilihan ketua pemuda. Hanya mendapat 304 undi menyokong dan 486 undi menolak. Fenomena ini adalah "sejarah hitam" Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia di mana Ketua Pemuda tidak diberi mandat untuk memimpin pemuda.

Dalam waktu yang sama seluruh ahli dan pemimpin UMNO belum lupa 'sejarah hitam" kekalahan UMNO dalam PRU ke-12 di tangan pembangkang yang tidak berwibawa. UMNO tersungkur termasuk negeri Perdana Menteri sendiri ditawan parti yang cauvinist-racist.

Sehingga kini "sejarah hitam" yang sebahagiannya adalah sumbangan Khairy bersama Pak Lah dan kuncu-kuncunya masih lagi menghantui seluruh ahli dan pemimpin UMNO serta seluruh rakyat Malaysia yang cintakan kedamaian, keamanan, kemakmuran dan kesejahteraan hidup seperti sebelumnya.
Khairy, usahlah menyibuk lagi. Kami banyak kerja nak pulihkan UMNO dan menawan hati rakyat untuk menghadapi PRU ke-13 yang sangat mencabar.

Biarlah kami teruskan UMNO bersama Pemuda yang masih ikhlas dalam perjuangan dan yang sanggup meletakkan kepentingan parti mendahului kepentingan peribadi. Saudara bersetialah dengan kroni yang tak mahu berubah tanpa menggunakan UMNO sebagai alat memenuhi keinginan peribadi.

Ketauilah wahai Khairy, UMNO tidak boleh menempa kejayaan jika terus menyimpan dan memberi ruang kepada watak-watak yang gelojoh, rakus, konspirator, biadap dan perasuah. Cukuplah kita belajar dari "sejarah hitam" yang dicipta oleh Nuar Berahim. Kita tak sanggup ada Nuar Berahim Kedua dalam sejarah bangsa kita.

Tuesday, December 14, 2010

House PK: CILI KASI TARUK! WAHAI SPY SINGAPORE! LEBIH BAIK K...

Dipanjangkan dari blog Parpukari http://parpukari.blogspot.com/

House PK: CILI KASI TARUK! WAHAI SPY SINGAPORE! LEBIH BAIK K...: "Dalam kekecohan disebabkan oleh kebocoran maklumat yang mengesahkan Anwar peliwat oleh Wikileaks, ramai yang tampil memberi komen. Ada yang..."  Terus membaca: Klik Sini


Dan lagi dari sumber: http://garamanis.blogspot.com/

Logik akal, Intellegence Singapura boleh dikatakan sangat maju jika dibandingkan agensi-agensi perisikan di rantau ini. Memperoleh risikan melalui pintasan komunikasi dan grand plan untuk takluk negara-negara jiran dengan tersusun dan well prepared.

Satu dunia sudah kecoh dengan kebocoran aktiviti sonsang Anwar Ibrahim melalui Wikileak. Tanpa ada keraguan dan boleh terima akal, LKY sendiri akui Anwar Ibrahim seorang peliwat.

Apa yang jadi persoalan dalam laporan Wikileak ialah kemunculan watak KJ dalam risikan Singapura yang aktif bertukar infomasi bersama Australia dalam menyelinap aktiviti politik negara tetangga.

Kenapa mesti kedua-dua negara membincangkan peranan KJ yang diibaratkan sebagai agen dan serampang mata Singapura untuk menjalankan program penyuluhan (espionage) di Malaysia.

Laporan berita Sydney Morning Herald menyebut:-
"The political knives will be out for Abdullah's son-in-law, United Malays National Organisation politician Khairy Jamaluddin, whom nobody likes because he got where he is through family ties," the cable records Mr Ho saying.
Sebelum itu, blog Anak Omak ada menceritakan kaitan KJ bersama-sama Singapore Intellegence Machinery. Baca juga budak gemuk obses KJ pasal persoalan ini.
Khairy sangat selessa dengan Singapura pernah belajar di United World College, Singapore. Dia belajar di Oxford University. Sememangnya Universiti berprestij, traditionalis dan pro establishment, baik di Amerika atau di United Kingdom, adalah sememang pusat merekrut untuk risikan CIA dan MI6.
Kita tidak boleh prejudis. Apa perlu watak KJ menjadi cabaran pada Singapura yang sememangnya sudah tahu peranan dan grand plan recruitment ketika KJ menjadi sangat berkuasa pada era kepimpinan Tun Abdullah.

Asasnya, Singapura beranggapan KJ sudah tidak berguna lagi untuk menjaga kepentingan negara itu sesudah Najib ditabalkan sebagai Perdana Menteri. Kebolehpercaya negara itu KJ akan disisihkan terus daripada pentadbiran negara.

Jangan dilupa, banyak tindakan-tindakan dia yang lebih memberi keuntungan kepada Singapura dan wajar dipersoalkan.

Benarkah KJ adalah agen Singapura sepanjang era Tun Abdullah?

Atau dalam bahasa kasarnya, wajarkah KJ digelarkan tali barut Ketuanan Melayu yang sedang bersekongkol dengan Anwar Ibrahim?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...