Followers

Wednesday, December 22, 2010

Khairy Salah Focus: Pemuda Gagal Berfungsi


Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia dan Pemuda BN Salah Fokus.

Khairy tidak memahami kehendak semasa parti. Program dan aktiviti yang dilakukannya benar-benar membuang masa dan tidak mendatangkan impak yang besar kepada ke arah UMNO-BN memenangi PRU 13.

Khairy hanya mampu menghasilkan aktiviti yang retorik. Dengan hasrat memperaga diri menggunakan Pemuda UMNO Negeri atas nama Pemuda BN.
Kita sangat mengharapkan pemimpin-pemimpin pemuda yang lain dapat mengaturkan program dan aktiviti yang menjurus kepada menambah pengundi muda yang menyokong UMNO-BN.

Kegagalan yang dilakukan oleh Khairy ini hendaklah diatasi dengan segera jika kita tidak mahu kecundang lagi dalam PRU ke-13 nanti.

Semua golongan dan kategori pengundi muda haruslah didekati sepenuhnya. Aktiviti tidak semestinya dalam skala besar dan dihebohkan dalam media massa. Pemimpin-pemimpin pemuda yang lain di peringkat nasional, negeri, bahagian dan cawangan harus mengatur aktiviti yang benar-benar focus kepada usaha headcount bagi mendapatkan gambaran sebenar gelongan pengundi muda yang menyokong UMNO-BN.

Pemuda janganlah terikut-ikut perbuatan Khairy yang jelas telah hilang matlamat dan salah fokus. Program JOM yang dihebohkan sehari dua ini dikatakan sebagai contoh Ketua Pemuda turun padang memabntu rakyat.

Dalam situasi keadaan tugas pemuda bukan membantu rakyat. Peranan membantu rakyat adalah fungsi kerajaan melalui kementerian dan jabatan. Tugas pemuda UMNO adalah menggerakkan sokongan terhadap parti dan fokus sebenarnya ialah generasi muda. Bukan tugas pemuda pada masa ini memberi bantuan golongan miskin, membaiki rumah, memberi kerusi roda.

Mudah-mudahan masih ada masa pemimpin-pemimpin pemuda kita yang ikhlas dalam perjuangan UMNO untuk membetulkan keadaan.

   

  
  
  

KJ Silap Lagi: Nuar Berahim Diberi Passport Untuk Mengganas
Negara tergadai jika Anwar jadi PM - Khairy

PONTIAN 21 Dis. - Kedaulatan negara akan tergadai sekiranya Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim dilantik menjadi Perdana Menteri kerana kes liwat beliau yang sedang dibicarakan di mahkamah akan digunakan oleh pihak luar yang mempunyai agenda tertentu.

Pengerusi Pemuda Barisan Nasional (BN), Khairy Jamaluddin berkata, hubungan negara dengan negara luar juga akan terjejas sekiranya Ketua Pembangkang berkenaan menerajui negara ini.

"Sekiranya hal-hal peribadi telah diketahui umum, ia merupakan sesuatu yang berbahaya dan hanya memberikan kesempatan kepada pihak luar untuk memperbodoh-bodohkan kita.

"Seterusnya maruah dan imej negara ini menjadi pertaruhan yang akhirnya rakyat sendiri akan rugi kerana mengikut telunjuk dan arahan pihak tertentu," katanya pada majlis Jelajah One Malaysia (JOM) di Simpang Parit Makasar/Parit Madirono, di sini malam tadi.

Alahai Khairy...

Siapakah yang yang menjadi pesuruh yang menyerahkan passport kepada Nuar Berahim sebaik sahaja pengkhianat yang kau katakan itu dibebaskan dari penjara Sungai Buloh? Bukankah Khairy Jamaludin? Ingat tak?

Kami tak lupa...belum lupa...dan tak munmgkin lupa.

Hari ini Khairy hanya sebut bahaya manusia yang bernama Nuar Berahim ini hanyalah kerana kes liwat!!

Sorry la Khairy...bahaya Nuar Berahim ini lebih dari itu...liwat perkara kecil...ada lagi sifat-sifatnya yang lain yang sangat berbahaya kepada agama, bangsa dan negara kita.

Rupa-rupanya semua rakyat berbilang kaum dan agama nampak lebih banyak dari apa yang Khairy nampak tentang Nuar Berahim.

Sudahlah Khairy...tak usah ulas perangai Nuar Berahim. Rakyat pun sudah sedia maklum perangai dan sifat-sifat diri Khairy yang sama dengan Nuar Berahim . 

Kita takut semakin ramai orang yang akan membenci UMNO bila Khairy banyak bercakap dengan media. Mentertawakan Khairy yang cakap tak serupa bikin. 

Teruskan Bacaan:

Sumber: Aloqstaq
http://aloqstaqblog.blogspot.com/2010/12/lawak-yb-khairy-kata-negara-tergadai.html


 

KJ: Faham Ke Tidak Vision dan Mission DS Najib?

Jelas Khairy Tak Pernah Faham Perjuangan Pemuda


Apa nak jadi dengan perjuangan Pergerakan Pemuda UMNO/BN. 

Ketuanya tak ada mission dan vision. Kerja mudah yang boleh disempurnakan oleh pegawai Jabatan Kebajikan pulak yang menjadi keutamaannya. 

Sepatutnya generasi muda dihampiri. 

Sepatutnya senarai pengundi muda yang menyokong UMNO-BN ditambah.

Isshh..Malaslah nak komen panjang-panjang watak liabiliti UMNO ni...


DS Najib...teruskan...teruskan...

Monday, December 20, 2010

Sah!: Khairy Mewarisi Watak Nuar Berahim


Sah!..Memang Sah...Khairy Mewarisi Watak Nuar Berahim

Sebaik sahaja dipecat dari TPM, Nuar Berahim terus mengadakan program Jelajah.
Sebaik sahaja dituduh meliwat Saiful, Nuar Berahim terus mengadakan Program Jelajah.
Sebaik sahaja Wikileaks membuat pendedahan melalui akhbar The Sun-Herald mengenai perlakuan liwatnya, Nuar Berahim terus mengadakan program Jelajah.

Jelajar...Jelajah...Jelajah.

Kini Khairy pulak menggunapakai kaedah Nuar Berahim. Khairy mengatur program JOM yang dinamakannya Jelajah One Malaysia. Terkini dia ke Semberong untuk memikat hati Hishamudin Tun Hussein.

Nampak sangat persamaan dua species yang menjadi liabiliti kepada UMNO malah kepada agama, bangsa dan negara ini. Apa sahaja watak dan sifat yang ada pada Nuar Berahim, mesti ada pada Khairy. Tidak mampu disembunyikannya.

Kita ucapkan terima kasih kepada pemimpin pemuda yang lain yang bergerak ikhlas menghidupkan jentera UMNO walaupun tidak diberi publisiti meluas. Teruskanlah usaha dan perjuangan anda kerana kita mempunyai cara dan kaedah sendiri mendekati rakyat. Tidak guna publisiti setiap hari di dada akhbar dan tv, tetapi hasilnya tidak dapat diharapkan.

Khary memang menggunakan kaedah Nuar Berahim. Walaupun nama program dikaitkan dengan slogan yang DS Najib laungkan, tetapi hasil program tersebut amat diragukan atau tidak berbaloi. Melainkan hanya untuk mengangkat dan mempopularkan dirinya yang semakin dipinggirkan oleh UMNO.

Sukalah diingatkan kepada Pergerakan Pemuda UMNO, tolonglah focus dalam gerakerja anda. Politik dalam sistem demokrasi adalah ditentukan oleh parti yang mendapat undi terbanyak dalam pilihanraya. Oleh itu focuslah kepada berapa banyak undi yang bakal kita perlolehi dari generasi muda. Buatlah headcount yang jelas. Bentangkan kepada PM hasil dapatan kita.

Janganlah asyik bermotor ke hulu ke hilir. Asyik buat kerja mudah seperti membaiki rumah yang boleh dilaksanakan oleh JKK. Atau bagi kerusi roda yang boleh disempurnakan oleh Jabatan Kebajikan Masyarakat. 

Tak payahlah pemuda buat kerja orang lain. Carilah idea yanhg lebih mantap dan berkesan. Ingatlah..kita tidak akan menang dengan mengangkat dan menjulang pemimpin yang sudah menjadi liabiliti kepada parti dan negara.

Pergilah ke ceruk rantau. Temui pengundi muda. Pastikan mereka mengundi kita. Kalau tak cukup cari lagi dan lagi sehingga kita yakin kita menang. 

Jangan asyik nak bersorak sorai syok sendiri. Itu cara lama. Cara menipu diri sendiri. DS Najib pun meluat melihat dan mendengarnya.

Program Jelajah ini mengesahkan Khairy memang baka warisan Nuar Berahim dalam UMNO

Sunday, December 19, 2010

Khairy Merayu Pilu: Jangan Cantas! Jangan Cantas!

Benih yang ditanam Tun Lah ke dalam tubuh UMNO...tak berapa menjadi

Khairy Merayu-rayu Agar Dirinya Tidak Dicantas

....Program Jelajah One Malaysia (JOM) Pemuda Barisan Nasional (BN) akan bergerak ke beberapa negeri bermula 17 hingga 23 Disember ini dalam usaha membantu mereka yang memerlukan.....
Sumber: brojinggo.blogspot.com

Walaupun Khairy menang tanpa bertanding Naib Ketua Pemuda, tetapi beliau gagal dalam pemilihan ketua kerana 2/3 perwakilan menolaknya.

Kini Khairy gagal pula memimpin pergerakan pemuda sehingga pergerakan itu menjadi lumpuh di seluruh negara.

Bagaimanapun kita bersyukur kerana masih ada pemimpin-pemimpin pemuda di peringkat pusat, negeri, bahagian dan cawangan yang masih setia kepada perjuangan sebenar UMNO. Merekalah selama dua tahun ini yang bertungkus-lumus menggerakkan pemuda UMNO supaya tidak kehilangan maruah sama sekali.

Khairy gagal menempatkan dirinya dalam arus perjuangan UMNO yang tulen. Kesalahan dan pengkhianatan yang dilakukannya sebelum ini, melukakan hati semua ahli dan pemimpin UMNO.
Walaupun ada usaha dibuat oleh sahabat-sahabat "setiakawan" tetapi Khairy tidak dapat lagi diterima dan kehadirannya dalam UMNO sudah dianggap sebagai beban.

Hari ini Khairy cuba menjelajah seluruh negara melalui program Jelajah One Malaysia (JOM) yang dikatakan projek pemuda BN tetapi yang kelihatan hanyalah kelibat pemuda-pemuda UMNO yang tak seberapa kerat.

Khairy ingin mengabui mata rakyat seolah-olah dia memperjuangkan 1 Malaysia. Khairy gagal lagi menyembunyikan kelemahannya.

Akhirnya Khairy merayu-rayu supaya jangan cantas pemimpin pemuda. Atau lebih tepat jangan cantas dirinya.

Khairy lupa, UMNO tidak mengamalkan pendekatan cantas-mencantas sewenang-wenangnya. Melainkan sekiranya pemimpin tertentu menunjukkan sikap biadap, kurang ajar kepada pemimpin lama, mengatur konspirasi dan mengamalkan rasuah untuk mendapatkan jawatan. Pemimpin yang bersikap begini memang tidak diperlukan dalam UMNO.

Khairy tidak perlu risau dirinya dicantas, kerana perbuatan dan sikap rakusnya yang telah mencantas masa depan politiknya sendiri. UMNO sudah matang dan banyak belajar dari sejarah perjuangannya yang panjang dan sangat mencabar. Watak Nuar Berahim yang ada dalam diri Khairy menjadikan UMNO berhati-hati dan semakin waspada.

Khairy, sementara saudara ada masa dan kesempatan, jelajahlah ke seluruh tanahair  atas nama Ketua Pemuda UMNO tetapi janganlah menyamar dan berselindung di sebalik Pemuda BN. 

Kami tahu...kami tahu.

Baca seterusnya:
ujangranggi
theflyingkick
HOUSE PK

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...