Followers

Thursday, April 8, 2010

PKR: JUGA HAMBATAN DALAM ORGANISASI UMNOKeutuhan organisasi parti tidak boleh dikompromi. Sama sekali tidak boleh. Biar kuat manapun tentangan dan cabaran dari luar, parti tetap akan dapat menghadapinya. Syaratnya parti utuh.

Jika ada sebarang petanda yang boleh menggugat keutuhan parti, segera selesaikan. Jika tidak, ia bermakna sengaja mengundang kehancuran.

PKR, PAS, DAP, dan NGO propembangkang bukan faktor yang boleh melemahkan UMNO/BN. Faktor dalamanlah yang paling berkesan untuk menggugat parti dan perlu diberi perhatian.

Ikuti seterusnya pandangan berikut (sumber: http://paneh.blogspot.com/):

Antara insan yang sudah masak dengan perangai Anwar Ibrahim ialah Khairrudin Abu Hassan, yang baru nikah dengan Umie Aida. Juga Pak Menakan Anwar Ibrahim iaitu Sulaiman Palestine. Tidak kurang juga beberapa insan lama, seperti Kamaruddin Kachar, Zulkifli Abdol, Rahim Dahalan, Hanif Omar, Aziz Shamsudin, Sanusi Junid, Zahrain Mohamad dan arwah Azizan Zainul Abidin, arwah Mohamed Rahmat, arwah Ghazali Shafie, dan ada lagi 23 orang yang tak perlu dimaklumkan. Lagi pun, pembaco bukan minat nak tahu pasal Anwar Ibrahim sebenarnya?

Anwar telah membahalol ramai Cendiakawan Muslim tersohor. Anwar sanggup meMUNAFIQkan diri untuk diberi tempelan bahawa 'Anwar is Great'! Ini semua berlaku, masa Anwar Ibrahim Presiden UIAM. Habis lingkup tamadun ILMU yang sedang dibina oleh rumpun Cendiakawan Muslim Dunia melalui penubuhan ISTAC 1989. Alhamdulillah, Allah masih pelihara Ilmuan-Ilmuan Islam ini, dan beri hadiah TUNAI kepada Anwar dan sedang dipertonton oleh Rakyat Raja.

Tahun 1999, PKR mengancam dengan beberapa detik kemenangan. Disebabkan TDM mempunyai pasukan "Board of The Eldest" yang tidak termakan PUJUK RAYU DAN ASAKAN BERTUBI-TUBI Anwar Ibrahim, maka Allah takdirkan BN menang. Tahun 2004, BN menang besar. Betul ke menang besar? Atau sebagai teknik reverse sahaja? Khairy Jamaluddin dibawa masuk ke dalam UMNO melalui keluarga Abdullah Ahmad Badawi. Rakan sparring Mr.Nori yang seangkatan ialah Azalina Othman Said. Mr. Nori ini masuk dalam gelanggang perang politik "by-chance and privilege" dan bukannya melalui pertempuran ilmu politik sebenar. Bodoh sungguh PEMUDA UMNO yang beri muka untuk Mr.Nori menang Naib Ketua Pemuda UMNO [tanpa bertanding setelah pesaing tarikh diri 3 jam sebelum pengundian bermula].

Mr. Nori menjalani aturan yang menjahanamkan UMNO secara keseluruhan. Dia dilihat bergentayangan di Damansara Height, 10 bulan sebelum hendak menawar diri tanding Naib Ketua Pemuda UMNO. Mr. Nori mengikuti jejak Anwar Ibrahim secara tersirat? Hari ini Mr. Nori kena control hensem bila bertemu Rakyat. Tapi bacolah Hansard, apa sangat perjuangan Mr. Nori ini dalam Parlimen dan Rakyat? Apa sangat yang dia kupas soal dan perihal pelajaran asas hingga tinggi di bumi ini? Apa yang dihebohkan dengan suit bernilai ribuan RM yang disarung setiap hari...?

Telunjuk Anwar Ibrahim menjadi jejak yang sukar dibendung. Namun Anwar Ibrahim sudah berada di anjung legasi PKR yang sedang karam. Nurul Izzah sudah meluat dan menyampah dengan keletah ayahnya yang dilihat akhir-akhir ini sering berperang dengan Wan Azizah. Nurul Izzah dan suami akan tinggal kerusi Lembah Pantai untuk selamanya. MP Kelana Jaya yang belum cukup haul, yang tak fasih cakap Bahasa Melayu juga akan gulung kerusi. MP Gombak, Azmin Ali seorang bekas guru Metamatik kepada MP Muar, Razali Ibrahim di MRSM Terendak, sudah mula menyesal dan mengira algebra untuk mengasing diri daripada PKR, MP Port Dickson pun dah mula melarikan diri di Parlimen daripada dilihat bersekongkol dalam kelambu PKR, di Cafe Parlimen yang dulunya ada 15 buah meja sibuk memberi propoganda dan provokasi terhadap mauduk PKR & Anwar untuk pakatan rakyat, kini cuma ada 1 buah meja sahaja. Bilik hidangan Ahli Parlimen yang pekena teh tarik dengan Anwar sudah makin kurang korum, dulu ada 35 orang, hari ini terkonteng-konteng Anwar sorang diri, maka terpaksa MENELANJANG DIRI berseorangan dan akhirnya jumpa press, sebagai teknik escapism politiking, MP PAS dan PKR, yang terdiri daripada kawan-kawan Anwar Ibrahim seperti Saari Sungip, Khalid Ibrahim, Hassan Ali serta beberapa yang lain daripada Rakyat Raja yang sudah melihat KESONGSANGAN IQTIKAD Anwar Ibrahim kepada Agama, Tanahair dan Bangsa. MP seperti Tian Chua, Gobalakrishnan dari PKR ialah "planted-DAP proxy" dalam PKR. DAP secara terang dan gelap masih berpegang kepada MANIFESTO "Malaysia For All For Nothing"...

Bilakah PKR akan karam? PKR telah karam sejak baton Presiden PKR diserah oleh Wan Azizah yang setia maut kepada lakinya, Anwar Ibrahim. PKR kini KARAM kerana Anwar Ibrahim telah memborong semua harta kekayaan negara yang diperoleh sejak 20 tahun lalu. Anwar Ibrahim sedang menuai hasil mahsul dari tangkapannya. Sebab itulah dia boleh pusing dunia sesuka hati dan tidak dikembiri oleh Kerajaan Malaysia yang berhati Mulia.

Pembaco sekalian, tanggal 16 September 2008 heboh sebagai Medan Kerajaan Persekutuan PKR. Apabila tidak berjaya, sasaran 16 September 2009 pula, tapi masih juga gagal. Kali ini,16 September 2010 pula menjadi sasaran ketiga. Apakah rencana dan agenda tersirat yang dilakukan Anwar untuk kepentingan Rakyat Raja?...Bacalah petikan ucapan Anwar Ibrahim 5 tahun sebelum dia dihumban keluar daripada UMNO...Kaji dengan mendalam....? Laluan yang sama akan diguna pakai, cuma waktu dan detik sahaja berbeza....Apakah akan berlaku Tsunami Anwar Ibrahim kali kedua?

Pak Sedaro nak posan kepada manusia yang namanya diasas oleh keturunan Rakyat Raja, Orang Asli, Pribumi Sarawak dan Sabah...bahawa pasukan PKR telah KARAM. Yang menjadi umpan hari ini ialah Anwar Ibrahim, tapi pemain sebenar di belakang Anwar Ibrahim ialah manusia Dajjal dalam PAS+DAP. PKR hanyalah sebagai budak suruhan dan belasah awam....

Ingatlah, tembak jangan sebarang tembak, tembak dengan ibu besi, pekak jangan sebarang pekak, biar pekak penuh berisi.

SUMBER:
http://paneh.blogspot.com/

1 comment:

Anonymous said...

ado banyak gambar lain apolah ekau poi tayangkan gambar hampeh 2 orang ni penjahanam negaro ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...